• Informacije o oglasu
  • Pošaljite upit za ovaj oglas
  • Komentari i iskustva

Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 Laureate

- KM
Opis
Model
Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 Laureate
Stanje
Novo
Kategorija
SUV
Gorivo
Dizel
Mjenjač
Manuelni
Ime
Ime i prezime
Test
Test izvještaj
Amfibija

Naše impresije poslije više nego temeljitog testa prvog rumunjskog SUV-a mogle bi se sažeti u jednu riječ-amfibija. Po asfaltu smo vozili samo da bi došli do zanimljivih, teško prohodnih, lokacija a sve u cilju traženja krajnjih granica Dustera. Prva Dacia sa 4x4 pogonom i ESP-om oduševljava u svim segmentima u šta ubrajamo i fantastično odmjerenu cijenu. Šminkeri dolaze na svoje s paketom Laureate gdje se što serijski što uz doplatu dobivaju zadnja tonirana stakla, paket look, ESP, ASR, električno pokretana stakla, kožom presvučen volan i glava ručice mjenjača...

No, nama je šminka bila najmanje bitna. Terenske sposobnosti ostavljaju bez daha pa poznavaoci off-road vožnje mogu proći gdje bi se malo ko usudio. Na odličan pogon nadovezuju se iste takve gume pa su granice prianjanja na ledu nestvarno velike. U tim smo uslovima sigurnije vozili nego što smo hodali prilikom slikanja.

Duster se našao u finalu izbora ''Car of the Year'' a uz to osvojio je mnogo vrijednih nagrada među kojima i ''Autobest''.

Detaljan test sa svim tehničkim pikanterijama s kojima Duster dolazi moći čete pročitati u printanom izdanju Autopijace koje na kioske dolazi s početkom februara.   
  • 1304 pregleda
Ime *
E mail *
Vaše ime
Vaš E-mail
Poruka
Sigurnosni kod *
Unesite komentar na ovaj oglas ili podijelite svoje iskustvo sa ovim modelom
Unesite komentar
Autor *
Naslov *
Ocjena za ovaj model
Poruka *
Sigurnosni kod *
Oglasi za poređenje
Nemate ni jedan oglas u tabeli.Da bi unijeli oglase potrebno je da selektujete oglase za poređene,nakon toga da snimite svoju tabelu.
Unesite razlog prijave
Poruka *
Prijavite se
Korisnik
Šifra
Zaboravili ste lozinku? Pošalji