Rabljena Vozila .HR

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sve popularnija kupnja automobila u SAD-u

Četvrtak, 03 Srpanj 2008
usa Izrazit pad tečaja dolara utječe na sve veći uvoz luksuznih automobila iz SAD-a u Europu. Znatnu uštedu kupnjom automobila u Americi prepoznali su i hrvatski kupci, koji se također sve češće odlučuju na taj potez.  Neovisno od uračunatih troškova prijevoza automobila, carine i homologacije (cca 15000 kuna), ušteda je velika, pa se i oni  skeptični odlučuju za ovakav način kupnje limenog ljubimca.
Ovakav trend izazvao je reakciju u Državnom zavodu za mjeriteljstvo, koji izdaje upute što je potrebno napraviti pri uvozu automobila s američkog tržišta. Naime, ono što je svakako važno napomenuti je činjenica da neke modele nije moguće homologirati, što svakako ukazuje na potreban oprez i konzultacije s mjerodavnima prije odluke o kupnji automobila.

Praksa pokazuje da je određen broj preinaka često nezaobilazan i kod modela koji u velikoj mjeri odgovaraju najbitnijim uvjetima za registraciju u Hrvatskoj. Uglavnom je riječ o promjenama svjetlosno-signalizacijskog sustava i preinaki ploče s instrumentima – američki standardi su takvi da je brzina izražena u miljama na sat. Test na buku je u Europi obavezan dok u Americi nije - svi automobili na našem tržištu moraju odgovarati eko-standardu Euro4.

Kako bismo vam dočarali razlike između europskih i američkih cijena različitih tipova vozila, uzeli smo primjer multikontinentalne korporacije Ford. Tako se osnovne cijene novih modela u SAD-u kreću već od 9.094 € (Ford Focus), preko 12.470 € (Mustang), do SUV-ova za 16.046 € (Sport Trac) ili 16.257 € (Ford Edge). Simpatično, zar ne? Kako izgledaju, pogledajte na donjim fotografijama...

Focus   Mustang  
 Sport Trac  Edge
 
« Prethodna   Sljedeća »

Oktan, Ivanec
oktan-ivanec-akcije.pngOktan iz Ivanca nudi vam 10% popusta na kompletan asortiman zimskih guma, kao i čak 20% popusta na ljetne gume za iduću sezonu. Više saznajte ovdje ...

RV.Oglasi RSS Feed

Primajte najnovije oglase direktno na Vaše računalo
RSS